En god och enkel maträtt från Apulien för 4 - 6 portioner:
200 g linser
100 g bacontärningar
1 gul hackad lök
4 stjälkar selleri
4 msk olivolja
2 pressade vitlöksklyftor
1,5 dl torrt vitt vin
salt, peppar
200 g spaghetti
Skär hälften av sellerin i skivor. Fräs bacon, lök och selleri i olivolja. Pressa över vitlöken. Koka upp linserna i 3 ggr så mycket vatten, samt vinet. Häll på baconröran och koka sedan detta ca 30 minuter (sammanlagt ska linserna koka ca 40 minuter). Det ska vara som en tjockare soppa. Häll eventuellt på mer vatten. Smaka av med salt och peppar. Skär resten av sellerin mycket fint och tillsätt denna och spaghettin, bruten i 3 cm långa bitar. Koka 8 - 10 minuter till. Hacka litet selleriblad och dekorera med dem. Skvätt över litet olivolja och servera.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar