500 g lök, skuren i ringar
1 - 2 kvittenfrukter, skalade och grovrivna utan kärnhus
40 g bacon- eller skinktärningar
1 kvist rosmarin, finhackad
2 msk olja
1/2 tsk kummin
250 ml vitt vin
250 ml kvittensaft eller päronjuice
150 ml grönsaksbuljong
1 lagerblad
salt, peppar
1 tsk paprikapulver
100 g rökig ost, riven eller i tärningar
4 skivor vitt formbröd, rostat
Stek lökringar, kvittenriv, bacon och rosmarin i olja. Häll på vin, saft och buljong och låt koka 15 minuter eller mer med smulat lagerblad. Smaka av med paprika, kummin och ev. salt och peppar. Häll upp i ugnsfasta portionsformar och lägg på rostat bröd och ost. Gratinera och servera med ett glas vitt vin!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar